UDDANNELSE

I Roskilde Frømandsklub uddanner vi CMAS-sportsdykkere. Uddannelsen varetages af klubbens instruktører og hjælpeinstruktører. Vi uddanner nye dykkere udelukkende for at hverve nye medlemmer til vores klub for derved at holde dykkeraktiviteten oppe på et højt og sikkert niveau.
Uddannelsen er non-profit, evt. overskud går tilbage til klubkasssen.

Klubben er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) som igen er medlem af Danmarks Idræts Forbund (DIF). Som medlemmer af DSF uddanner vi efter CMAS-standarder.

Roskilde Frømandsklub tilbyder en række forskellige kurser, men primært uddannelsen til tostjernet CMAS-dykker (CMAS **). For dem der allerede er uddannet CMAS **-dykkere, er der mulighed for at dygtiggøre yderligere ved at tage et CMAS *** bevis. Dette er også en forudsætning for at komme på Dansk Sportsdykker Forbunds instruktørkurser.

Desuden afholder vi også kurser i CMAS Nitrox, CMAS Advanced Nitrox og CMAS Gasblender.

Desuden vil der være hjælp at hente hvis man ønsker at starte på at undervandsjage. Der er ikke et decideret kursus i dette, men man kan altid spørge og få råd og vejledning af de erfarne undervandsjægere som er i klubben.

HVORFOR BLIVE UDDANNET I ROSKILDE FRØMANDSKLUB?
Groft sagt har vi i Danmark to slags sportsdykkeruddannelser: CMAS (dykkerklubberne) og de kommercielle (PADI, NASE, SSI, NAUI o.a.). Kort fortalt lærer de dig alle at dykke. Forskellen er nok primært at de kommercielle kurser ofte er kortere og dyrere. Til gengæld er leje af udstyr som regel inkluderet i prisen.

Skal man bare en uge til syden for at dykke og vil man gerne inden da have taget et certifikat herhjemme i en fart, er det dét man skal vælge! Det giver dykkercentrene smør på brødet – og det har vi ikke det fjerneste imod.

FÆRDIGUDDANNET DYKKER
Efter uddannelsens afslutning er der gode muligheder for at komme ud og dykke. Alle klubbens aktive medlemmer er naturligvis velkomne på alle klubbens dykkerture (vragdyk, stranddyk, natur/biologidyk samt årlige dykkerferier) samt klubbens mange sociale arrangementer.

Og vi er altid åbne for at prøve nye og spændende dykkersteder. Desuden har både aktive og passive medlemmer adgang til Maglegårdsbadet hver torsdag og fredag aften samt lørdag eftermiddag fra september til maj, hvor vi svømmer, træner og vedligeholder færdigheder til sommerens dykning.