Det andet åbenvandsdyk for nye elever

Skrevet af Jørgen Nielsen - Tirsdag, 15 april 2014.

Så kom det andet Åbenvandsdyk for de nye” sild i rusen” (de nye elever).

Vi blev tilsagt, at møde ind ved garagen kl. 0900 for oppakning og fastlæggelse af hvor vi skulle hen.

Inde i kalenderen var dykket udlagt til at forgår i Tisvildeleje, og at vi nok skulle have båden med. Så jeg tror at vi allerede der havde sat nogle store tankebobler om, at vi skulle ud med både og den oplevelse det var at blive sejlet ud og dumpet fra en båd.
Men som altid har vi fået af vide, at det er vind og vejr der bestemmer, hvor vi skal hen; ikke vores egne drømme. Det er også det spændende ved at dykke. Det er ikke altid os der bestemmer, hvordan dagen ser ud. Da der er større magter en os i livet.

Da vi alle var samlet, elever - instruktører og andre interesseret, kom der oplysninger om hvor turen gik hen.

Turen gik til Trykkerdammen i Helsingør, hvor der var muligheder for at dykke på et vrag og en gammel robåd, der var sunket. Det lød for os rigtigt spændende, samt at vi kunne komme til at dykke på en dybde på fra 5 meter til 15 meter. Der kunne man se at der kom lys i elevers øjne.

Alle mand ind i bilerne og afsted til Helsingør. I solskind og med forventningerne i top.

Vel ankommet til Helsingør, blev vi ledt ned til dykker stedet. Fik parkeret vores biler og blev samlet for en instruktion og gennemgang af dagen af Søren B.
Dagen gik ud på to dyk hvor første dyk skulle være på ca. 7 meter, hvor der var indlagt to opgaver.
Aftagning af maske og tage den på igen (tømning af maske), anden øvelse var udtagning af andet trin og genfinde det.

Eleverne blev delt op i hold som bestod at 2 nye sild (Elever) og en gammel skrubbe(instruktør).
Tilbage til bilerne for at komme i vores udstyr, stadig med solen som en varm medspiller. Påklædningen gik nok ikke så hurtigt som den ville have gjort, hvis solen ikke var med.
Men med en veloverstået iklædning var alle klar til at komme i vandet, for at få vores drøm om at dykke opfyldt.
Holdene samles og gennemgik de sidste informationer samt, at lave makkertjek og for at melde klar til dykkerleder (Flemming) før vi gik i havet.

Holdene tjekker ud, går i vandet for de sidste forberedelser. Så var det endelig tid for at dykke ud for dagens første dyk.
Først stille og roligt ned til 7 meter med øvelsen i korrekt at afbalancer klargøring til første Øvelse. Masken helt af og på igen for øvelsen i tømning af maske i åbent vand.
Øvelsen gik godt for eleverne, men med en oplevelse om, at den kulde der opstår i havet når masken fjernes ikke som i en svømmehal med opvarmet vand.

Dette dyk varede 24 minutter for mit vedkomne.

Så var det tid for at komme til overfladen igen for at lave opladning til andet dyk, at tale første dyk igennem og kigge hinanden i øjnene for at give håndslag på, at vi var klar til at lave andet dyk, som jo skulle være et dyk på omkring 15 meter og om muligt et dyk på vraget der ligger i området.
Efter 45 minutter i overfladen klargjorde vi os igen til at skulle dykke.
Andet dyk var et rigtigt godt dyk for mig, med meget liv på bunden og en meget god gammel skrubbe (Instruktør /Jakob) som makker, med gode og konstruktive råd til følge.

Alle de mange dyr der lever i vandet, så som Havnål-krabber-gobler og diverse fisk var også spændende at kunne rører, uden at de flygtede til følge.
Efter lidt dykning i det spændende vand kom vi så ud til vraget. Lige da vi kom ud til vraget var der noget i en der gav en varme. Noget jeg altid har tænkt mig, kunne være en kæmpe oplevelse er nu gået i opfyldelse. Det giver et kick i en ældre Krop (52 år og ved at tage CMAS*).
Efter en runding på vraget gik turen stille og roligt ind til land igen og en gennemgang af dykket med Jakob og gode råd til følge, for brug til næste gang vi skal ud at dykke.

Så var der dagens sidste opgave. Nedpakning og hjemkørsels til klubben. For udfyldelse af dykker journal og opfyldning af flasker til næste dyk, der foregår den 20-4-2014,samt en gennemgang af dagens dykkertur med vores Instruktører og vidensdeling til følge.

Der skal herfra lyde en meget stor tak til, både gamle skrubber (instruktørerne) og de andre unge sild (elever) for en lærerig og hyggelig dag på vandet.
Håber der kommer mange flere af disse dage i fremtiden

Jeg er i dag en 52 årig gammel mand der sammen med min 18 årig søn har valgt at tage dykker kursus.
Hvad kan være bedre en at lave noget sammen med ens barn, som vi begge har interesse i og så kan vi dele oplevelserne sammen.

Hilsen

Jørgen Nielsen
Viby Sj.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Log ind, for at skrive en kommentar