Den EVENTYRLIGE og UKENDTE by, Røsnæs

Skrevet af Omar Chuheibar - Torsdag, 30 maj 2013.

Det var morgen, og de fleste så trætte ud undtaget mig. Jeg var frisk og spændt på det store ventede eventyr, jeg skulle ud og opleve.
Vi mødte alle sammen klokken 08:30 i garagen.
Alle mænd samlede sig rundt om en lille båd, og den bar vi ind i en stor sølv farvede trailer, mens at de unge damer bar stod og kiggede på. Jeg stod mellem alle sammen, som den yngste af alle, der var os elever, men der var også erfarne dykkere med.
Da vi skulle til at køre til den eventyrlige by Røsnæs, som jeg til gengæld aldrig havde hørt om før, fik jeg at vide, hvem jeg skulle køre med.
Vi kørte og kørte og kørte, men turen var lang. Da vi var ca. 10 min, fra kørte vi på en meget lang vej, der var en masse smukke træer rundt om nogle huse. Der var store marker med heste som vrinskede og alle mulige andre dyr.
Da ankom til byen Røsnæs, så jeg mig omkring. Det var et stille pænt område. Man kunne høre vandets bølger. Vi blev kaldt ind til en lille rundkreds, der blev snakket bl.a. om dagens program, og vi blev delt ind i nogle små grupper, som var bestående af 2 elever og 1 instruktør, som vi skulle ud og dykke med.
Pludselig var det kommet en ”stor” udfordring for alle. Vi skulle bære båden ned af en stejl stig. Jeg tænkte bare: ok det kommer nok ikke til at gå. Vi stod i en cirkel rundt om båden, og vi tog fadt i den og bar den ned, det gik alligevel godt, vi fik den ned og alle havde det fint, der var ingen skader, og den store udfordring var overstået.
Vi tog og pakkede vores ting sammen, og smed dem op på traileren, og de blev kørt hen til den side, hvor vi skulle dykke i, så slap vi for at slæbe rundt på de tunge ting. Imens at tingene blev kørt, klædte vi andre om.
Os elever skulle for første gang dykke to dyk på en dag ude på åben vand.
På første dyk, steg instruktøren, min makker og jeg ned i vandet, indtil vandet var lidt over vores hofter, efterfulgt tog vi vores svømmefødder på, men det gik lidt i koks i starten, men vi endte med at få dem på. Vi dykkede stille ned i vandet. Da vi kom der ned, var det som om, jeg var endt i en HEL anden verden.
Vi så krebs, småfisk, fladfisk og en hel del søstjerner. Vi tømte vores masker, og vi smed vores regulatorer væk og fandt dem igen, og så svømmede vi lidt rundt. Derefter var tiden allerede fløjet væk, og vi skulle til opstigningen.
Da vi var oppe i vandoverfladen, kiggede jeg over til dykkerlederen. Der var langt, vi skulle svømme hele vejen dertil, det var en smule udfordrende med alle de ting vi havde på, og jeg havde til gengæld ondt i mine fødder af at svømme, men det kræver bare til træning. For det man siger: ”Træning gør mester.”
Da vi kom i land, var vi allerede klar til det andet og sidste dyk. Så vi hoppede op i båden og kom langt ud i vandet. Og denne gang, var vi kommet 6 meter dybt, og vi så de samme fisk bare lidt større.
Da vores to dyk var overstået. Var der skjult en lille overraskelse...
Vi skulle være hjælpere. Det var hårdt, vi skulle bære folk og ting op og ned. Og så var der en del andre ting. Til slut pakkede vi tingene sammen, og vi kørte tilbage til byen Roskilde.
Vi havde ”alle” fået oplevet et smuk, spændingsfuldt og lidt udfordrende EVENTYR i den UKENDTE by, Røsnæs. 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Log ind, for at skrive en kommentar