Munkholmbroen den 4. januar 2014

Skrevet af Søren Bergh Jensen - Lørdag, 04 januar 2014.

Munkholmbroen den 4. januar 2014

En lille sluttet skare tag i dag til Munkholmbroen for at skyde nogle billeder. Der var lidt vind, så bølgerne i Isefjorden var på ca. ½ meter. Yderligere var der en del strøm ca. 1 kn i sejlrenden, så det var lidt udfordrende at ligge stille, når der skal fotograferes. Der var en del fladfisk (skrubber), mange søstjerner og mange søannemoner samt selvfølgelig snegle.

Alle ved hvordan sådan skabninger ser ud, og derfor bringer jeg et foto at sandbunden med lidt ålegræs.

...

UV fototur til Havheksen

Skrevet af Søren Bergh Jensen - Lørdag, 14 december 2013.

UV fototur til Havheksen

Vi have en dejlig tur til Havjheksen, hvor vi tog en masser UV fotos. Vi er Lykke og Claus Ilg samt undertegnede. På turen viste Claus, at han har hidtil uopdaget evner som UV model, om en man nok ikke vil forveksle ham med en havfrue. På billede man ser hvorfor. 

Vandtemperaturen er 6 grader, hvilket jo er dejligt varmt. Sigten i vandet var skuffende, men det er nok efterladenskab fra Bodil's besøg.

Næste UV fototur er den 4. januar 2014, hvor vi vil tage til Munkholmbroen.

...

INTRODUKTIONSAFTEN torsdag den 16. januar kl. 19.30

Skrevet af Søren Bergh Jensen - Onsdag, 27 november 2013.

Vi holder introduktionsaften for alle, som er interesseret i at tage kurset i grundlæggende sportsdykning. Introduktionsaftenen holdes i klubben torsdag den 16. januar 2014 kl. 19:30.

Klubbens adresse er:

Roskilde Frømandsklub
Brinchhjemmet
Strandvejen 18, Veddelev
4000 Roskilde

Klubbens instruktører vil være til stede, og der vil bliver givet information om kurset, herunder datoer, priser m.v.

Alle er naturligvis meget velkommen til at deltage.

...

Klubaften med uddeling af beviser

Skrevet af Søren Bergh Jensen - Onsdag, 18 september 2013.

Klubaften med uddeling af beviser

Vi havde den traditionelle klubaften, som i dagens anledning blev krydderet med uddeling af certifikater til de nye CMAS Nitrox dykkere og CMAS Nitrox Gasblendere, samt ikke at glemme spisning af hjemmebagte kager.

Lykke havde bagt en drømmekage og Pui (Sørens ynglingshustru) en æbelkage. Begge kager blev spist af de tilstedeværende medlemmer med stor velbehag.

Der blev også uddelt certifikater til:

Lykke Ilg - CMAS Nitrox Gasblender og CMAS Nitrox dykker

Margit Hansen - CMAS Nitrox Gasblender

Claus Ilg - CMAS Nitrox Gasblender og Nitrox dykker

Ian Nielsen - CMAS Nitrox Gasblender ...

Nye CMAS Nitrox Gasblendere i Roskilde Frømandsklub

Skrevet af Søren Bergh Jensen - Lørdag, 31 august 2013.

Dagens kursusaktivitet I Roskilde Frømandsklub var et CMAS  Nitrox Gasblenderkursus. Der var 4 deltagere fra Roskilde Frømandsklub og 1 gæst fra Aquanaut i Helsingør.

Deltagerne fra Roskilde Frømandsklub var:

Ian Nielsen

Lykke Ilg

Calus Ilg

Margit Hansen

 

Alle kursisterne bestod naturligvis :-) , og deres certifikat er bestilt

Sign.

Søren Bergh Jensen

...

Nye ventiler på fyldepanelet

Skrevet af Jakob Johansen - Torsdag, 22 august 2013.

Nye ventiler på fyldepanelet

Som nogen måske allerede har bemærket, er der kommet nye og næsten lydløse ventiler på fyldepanelet i kompressorrummet.

Nogen vil måske undre sig over hvorfor de er skiftet, men én var utæt og generelt var "indmaden" ved at være godt slidt efter mere end 30 års brug.

Så pas godt på det nye udstyr og ikke mindst nyd stilheden når i lufter ventilerne ud når i fylder flasker.

Og sidst men ikke mindst skal jeg huske at nævne vores store formands heltemod, som han gang på gang udviser.
Om det er et søslag i Køge Bugt eller det er redning af ællinger fra druknedøden, er han altid den der træder...

Tur til Anders Martin den 4. august 2013

Skrevet af Søren Bergh Jensen - Tirsdag, 06 august 2013.

Tur til Anders Martin den 4. august 2013

Når vi nu har en så dykkervenlig sommer, så må vi jo ogsaå udnytte det. På dagens tur kørte vi til Hundested, for at prøve det nye slæbested og i øvrigt tage ud på Anders Martin og dykke der.

Det nye slæbested i Hundested er yderst brugervenligt, gode adgangsforhold til at bakke ned med både, og fine parkeringsmuligheder tæt på slæbestedet. Det bliver rigtigt godt fremover at søsætte Frøen i Hundested :-)

Efter at Frøen var søsat og alle, d.v.s. Claus, Martin, Ian,  Rene, Søren D, Gitte, Luanna og mig sagde hunden, var kommet om bord med alt vores udstyr sejelde vi ud. Med Frøen tager det jo kun ca 30 min. at kom...

Turen til Trykkerdammen

Skrevet af Luanna Bergh Jensen - Mandag, 10 juni 2013.

Først før dykket skulle vi mødes ved garagen for at hente noget udstyr til turen. Derefter var det direkte derud mod Trykkerdammen, som ligger i Helsingør, hvor vi skulle dykke. Det tog ca. 1 times tid at komme derud. Og det syntes jeg var lang tid.

Når men efter vi var kommet over til Trykkerkammen fik vi at vide hvem der skulle dykke sammen med hvem og hvem der skulle dykke hvornår. Jeg var en af dem der skulle dykke først og gjorde mit dykkerudstyr klar og fik klædt om til min dykkerdragt. Da det så var gjort var det lige ud i vandet og få dykket. I vandet var der en del fladfisk, krabber, en masse planteliv og så nogle an...

Dyk på Minos

Skrevet af Jeanette Thomasen - Søndag, 09 juni 2013.

Dyk på Minos

Dagen startede ved garagen kl 8.30 med at hente båd, hvorefter turen gik til Rødvig. Her pakkede vi båden og var kl 10.15 klar til at sætte kursen mod Minos. Vejret var til at starte med overskyet og lidt køligt. Men efter gode 45 min på vraget kom solen frem. 

Lidt bølger på vandet, fin sigt og stort set ingen strøm ved vraget. Tre ting der førte til et godt dyk på næsten 45 min i det 10 graders varme vand. 

Nogle havde mere luft på flaskerne efter første dyk, og vi gjorde derfor stop på Junker på vej hjem, som er en lille flyvemaskine. Her blev det, for nogle, til et kort dyk på 20 min., hvor flaskerne blev tømt, og...

På vej mod det ukendte

Skrevet af Ian Nielsen - Søndag, 09 juni 2013.

Siden jeg var lille, husker jeg hvordan jeg altid har været fascineret af vandet.

Det store hav, der på overfladen bare var grønt og kedeligt, men under overfladen åbner en helt ny og fantastisk verden. Et sted man kunne svæve igennem, og bare se ned på bunden, som en fugl ser på jorden fra luften. Allerede fra jeg lærte at svømme, havde dette bidt fast i mig, og gennem hele min barndom og ungdom, blev det også til en del fridykning og snorkling. Desværre savnede jeg følelsen af at kunne gå dybere, længere og udforske mere af denne verden.

Så da jeg fik muligheden ...

Den EVENTYRLIGE og UKENDTE by, Røsnæs

Skrevet af Omar Chuheibar - Torsdag, 30 maj 2013.

Det var morgen, og de fleste så trætte ud undtaget mig. Jeg var frisk og spændt på det store ventede eventyr, jeg skulle ud og opleve.
Vi mødte alle sammen klokken 08:30 i garagen.
Alle mænd samlede sig rundt om en lille båd, og den bar vi ind i en stor sølv farvede trailer, mens at de unge damer bar stod og kiggede på. Jeg stod mellem alle sammen, som den yngste af alle, der var os elever, men der var også erfarne dykkere med.
Da vi skulle til at køre til den eventyrlige by Røsnæs, som jeg til gengæld aldrig havde hørt om før, fik jeg at vide, hvem jeg skulle køre med.
Vi kørte og kørte og kørte, men turen va...