Jeg har lige meldt mig ind, og vil godt sejle med klubbens RIB-båd. Hvad nu..?

For at måtte sejle med klubbens båd, er der nogle enkle krav der skal være opfyldt.

  1. Indehaver af Speedbådskørekort eller duelighedsbevis
  2. Bestået klubbens eget speedbådskursus
  3. Fungeret som styrmand på mindst fem ture med en godkendt kaptajn
  4. Medlem af klubben i minimum 1 år

Hvorfor nu det tænker du sikkert?

Som du kan læse af ovenstående, er duelighedsbevis ligestillet med speedbådskørekort i forhold til at måtte sejle med motorbåde. Men langt de fleste har taget duelighedsbevis i en sejlbåd, og har derfor ingen erfaring i at betjene en båd med 200HK. Så for at alle har en basisviden og en vis erfaring, skal alle igennem vores eget kursus.

Dels har vi brugt mange af klubbens penge på at anskaffe båden. Og bruger stadig både tid og penge på at vedligeholde båden, så den fremstår som ny. Og erfaringen siger, at det er mange kræfter at tøjle, hvorfor man ikke bare bliver sluppet løs på egen hånd i første omgang.

Så først når du har været igennem Speedbådskørekort/duelighedsbevis og vort eget kursus, kan du blive sluppet løs. Og så ikke helt alligevel. For du skal på flere ture demonstrere, at du faktisk også ved hvordan du sejler og kan betjene båden og dens udstyr.

Derfor afholder vi jævnligt speedbådskursus og vort eget kursus flere gange årligt. Du kan følge med i kalenderen hvornår næste kursus kommer.

Hvis du har spørgsmål eller godt kunne tænke dig at vide mere, så skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .